Posjet udruzi "Prijatelj" Metković

Posjet udruzi "Prijatelj" Metković
U subotu, 24. veljače 2018., članovi naše Udruge uputili su se prema Metkoviću na jednodnevni izlet u posjet Udruzi osoba s invaliditetom Prijatelj Metković.
Druženje u veselom ozračju i ugodnom okruženju s prijateljima započelo je razgledanjem prostorija i radionica Udruge Prijatelj koja djeluje na području Metkovića i Opuzena, s željom da doprinese izgradnji društveno gospodarskog sustava u kojem će se osobe s invaliditetom tretirati tako da će se i u radu i u socijalnoj skrbi uvažavati njihove potrebe i poštovati njihovo ljudsko dostojanstvo.
Ovom prilikom posjetili smo i ostatke grada Narone, današnje mjesto Vid, koje se nalazi četiri kilometra sjeverozapadno od centra Metkovića, gdje je danas izgrađen Arheološki muzej Narona. Kroz druženje s članovima udruge ‘Prijatelj’, razmjenu ideja i iskustava te planovima za suradnju naših dviju udruga prošetali smo i razgledali grada Metkovića, a potom i zajedno ručali.
Predvečer smo se vratili u Blato jako sretni zbog toga što smo išli na izlet. To je bio odličan dan jer smo se zabavili i ponešto naučili. Ovom prilikom posebnu zahvalu upućujemo građevinskom obrtu Markota, Vinku i Nenu Šeparoviću koji su u potpunosti snosili troškove organizacije prijevoza i na taj način omogućili nam bezbrižno putovanje.
Posjet udruzi "Prijatelj" Metković
Posjet udruzi "Prijatelj" Metković
Posjet udruzi "Prijatelj" Metković